EN

maruvra@gmail.com

Ateliér
budova 45a
areál Toma a.s.
Otrokovice

28. 8. – 29. 8. 2021

Přehlídka umění a designu OBJEKT 04 podpořila především začínající umělce a kreativní profesionály
žijící v Otrokovicích, Zlíně a blízkém okolí. Naším záměrem bylo propagovat a podpořit lokální umělce
a uměleckou spolupráci a vytvořit tak fyzický a mentální prostor pro živé umění a kulturu ve spojení
s areálem Baťova.
Přehlídka prezentovala řemesla a volné umění. Součástí přehlídky bylo 28 umělců vybraných v rámci open call. Mezi prezentovanými formáty byla malba, socha, designový nábytek nebo hračka, animovaný film, ale také tradiční řemeslo. Všichni umělci a designéři byli po celou dobu přehlídky přítomni, aby mohli svoji tvorbu prezentovat návštěvníkům.
Součástí projektu byla také skupinová výstava, přednášky o historii areálu současného Baťova, Tomáši Baťovi, Janu Antonínu Baťovi, workshopy a projekce českého dokumentu Batalives. Dále měli návštěvníci možnost využít aplikaci, která je provedla po areálu Baťova, jeho jednotlivých stavbách, a poskytla informace formou hry.

Prezentovaní umělci: Botanicum / Maria Sixtová a Robert Vlasák, Oz animation / Eliška Oz a Lee Oz, Radek Ševčík a Petr Chromčák, Johana Proislová, Martin Musil, Zdenka Verešová, Radim Ševčík, Radim Hanke, Lukáš Mach, Ondřej Čižmář, Renata Cziroková, Matěj Skalický, Tereza Kliglová, Elsa Rauerová, Tereza.kom, Dalibor Žíla, Karolína Tomšejová, Robert Buček, Denisa Belzová a Radek Michálek, Martina Lišková, Mirka Ptáčková, Lukáš Procházka, Marie Vránová, Tomáš Močička.

Organizátoři a kurátoři projektu: Dominika Halvová a Marie Vránová

 

Je to tady! 28 umělců a designerů, workshopy, přednášky, hudba, film, dílna pro děti a samozřejmě kvalitní kafe a občerstvení – jedno místo, jeden víkend – unikátní prostor industriální památky Baťov v Otrokovicích u Zlína 10 – 18h. Těšíme se! Vstupné dobrovolné.

Sobota
13.30 workshop Animace pro začátečníky / děti s Oz Animation
15.00 přednáška Jan Antonín Baťa s Petrem Klokočkou
15.40 prezentace Tvorba sochy J. A. Bati v Otrokovicích se sochařem Radimem Hanke
15.00 workshop Kreativní techniky s výtvarníci a pedagožkou Klárou Suchou / děti

Neděle
14.00 přednáška Život Baťova s Vítem Markem
14.00 workshop Kreativní techniky s výtvarníci a pedagožkou Klárou Suchou / děti
15.00 workshop Animace pro začátečníky / dospělí s Oz Animation
16.00 film Batalives

Součástí akce je CHILL ZÓNA (so + ne): DJ MCB, DJ Manisch a DJ Nkyp, Bowls and Rolls Zlín, Fiery Bean Otrokovice, SWAP rostlin

těší se na vás a budou osobně přítomni: Botanicum / Maria Sixtová a Robert Vlasák, Oz Animation / Eliška Oz a Lee Oz, Radek Ševčík a Petr Chromčák, Johana Proislová, Martin Musil, Zdenka Verešová, Radim Ševčík, Radim Hanke, Lukáš Mach, Ondřej Čižmář, Renata Cziroková, Matěj Skalický, Tereza Kliglová, Elsa Rauerová, Tereza.kom, Dalibor Žíla, Karolína Tomšejová, Robert Buček, Denisa Belzová a Radek Michálek, Martina Lišková, Mirka Ptáčková, Lukáš Procházka, Marie Vránová, Tomáš Močička, Dominika Halvová

Organizátoři akce: Marie Vránová a Dominika Halvová

LOKACE: areál Baťov/TOMA a.s. Otrokovice – budova Zdravotního střediska

Instalace k performace Nádraží / Mapování Zlína 01 pro festival Nastevřeno v Plzni.

Instalace k performace DECH pro festival Nastevřeno v Plzni.

Přímo pro prostor nádraží v Plzni jsem zvolila průřezy architekturou samotného hlavního nádraží postaveného architektem Rudolfem Štechem. Z archivu v Plzni jsem získala Projekt na novou přijímací budovu z roku 1905. Z něj jsem vyjmula spojovací architektonické prvky v jejich řezu a vytvořila grafický tisk na drapérii.

Performance Nádraží z cyklu Mapování Zlína /2021/.

V roce 2021 jsem započala cyklus Mapování Zlína. Používám pro něj rozměr pomocí dvou stejně dlouhých bílých tyčí. Ty mi pomáhají měřit prostor, dotýkat se ho. Nebo je přímo do prostoru Zlínských ulic stavím.